Ποιες είναι οι πολιτικές ακύρωσης που εφαρμόζονται σε κάθε κανάλι;

Ανανεωμένο 7 months ago από guesteasy support

Κάθε κανάλι έχει την δική του πολιτική ακύρωσης και η guesteasy εφαρμόζει ειδικούς κανόνες ανά στάδια κάθε οικίας.

Στο airbnb εφαρμόζουμε πολιτική strict με παράθυρο δωρεάν ακύρωσης εντός 48 ωρών από την στιγμή της κράτησης (Για κρατήσεις τουλάχιστον 14 ημέρες μακριά, ο επισκέπτης σας μπορεί να λάβει πλήρη επιστροφή χρημάτων αν ακυρώσουν εντός 48 ωρών από την κράτηση). Μετά το πέρας του 48ωρου από την κράτηση, αν ακυρώσει ο επισκέπτης σας μέχρι 7 ημέρες πριν την άφιξη, του επιστρέφεται το 50%. Αν ακυρώσει 7 ή λιγότερες ημέρες πριν την ημέρα άφιξης χάνει το 100% του ποσού. Ισχύουν ειδικές περιπτώσεις όπου η airbnb αποφασίζει να του επιστραφούν όλα τα χρήματα ανεξαρτήτως συνθηκών. Για παράδειγμα σε περίπτωση θανάτου ή σοβαρής ασθένειας. 

Για συγκεκριμένες οικίες, όταν πληρούν όλες τις προδιαγραφές που ζητάει η guesteasy, μπορούν να συμπερληφθούν σε πολιτικές ακύρωσης strict-30 / 60 επιτρέποντας την προπληρωμή της κράτησης 30 / 60 ημέρες πριν την ημέρα άφιξης του επισκέπτη και όχι 24 ώρες μετά την άφιξη όπως ισχύει στις υπόλοιπες πολιτικές ακύρωσης. Η συγκεκριμένη πολιτική ακύρωσης ισχύει μόνο για το airbnb ενώ προσφέρεται κατόπιν αιτήματος σας και αφού έχει εγκριθεί το αίτημά σας και από την guesteasy αλλά και από την airbnb!

Στο Homeaway εφαρμόζεται πολιτική ακύρωσης 60 ημερών. Αν ακυρώσει ο επισκέπτης σας 61 ημέρες πριν την ημέρα άφιξής του, επιστρέφεται το 100% του ποσού. Στις 59 ημέρες πριν και μετά όλο το ποσό φτάνει στον λογαριασμό σας. Η αποδεύσμευση του ποσού μετά από μία κράτηση, όπως και στο airbnb, γίνεται 24 ώρες μετά την ημέρα άφιξης στην οικία σας. (παρακαλώ δείτε εδώ για τους όρους καταχώρησης στο Homeaway/VRBO group)

Στο Tripadvisor εφαρμόζεται η πολιτική  ακύρωσης moderate όπου σε περίπτωση ακύρωσης ένα μήνα+ πριν την κράτηση επιστρέφεται το 50% του ποσού στον επισκέπτη σας.

Στο Wimdu, εφαρμόζεται η πολιτική strict 

Στο Βooking εφαρμόζεται (ανάλογα με την οικία) είτε πολιτική non refundable ή πολιτική strict η οποία έχει ως εξής:  Αν ακυρώσει ο επισκέπτης σας μέχρι 14 ημέρες πριν την άφιξη, του επιστρέφεται το 50%. Αν  ακυρώσει 14 ή λιγότερες ημέρες πριν την ημέρα άφιξης χάνει το 100% του ποσού. Ισχύουν ειδικές περιπτώσεις όπου η booking μπορεί να αποφασίσει να του επιστραφούν όλα τα χρήματα ανεξαρτήτως συνθηκών. Για παράδειγμα σε περίπτωση θανάτου ή σοβαρής ασθένειας.

Στο MisterB&B εφαρμόζεται πολιτική ακύρωσης strict: 70% επιστροφή χρημάτων αν ο επισκέπτης σας ακυρώσει την κράτηση του οποιαδήποτε ημέρα, 14 ημέρες πριν την άφιξη και 30% επιστροφή χρημάτων αν ακυρώσει μία ημέρα πριν την ημέρα άφιξης

Στο Clickstay εφαρμόζεται πολιτική ακύρωσης Medium: Αν ο επισκέπτης ακυρώσει την κράτηση του 70 ημέρες πριν την άφιξη του επιστρέφεται όλο το ποσό. Αν ακυρώσει στις 42-70 ημέρες πριν την άφιξη πληρώνει το deposit της κράτησης (50% του συνόλου του ποσού κράτησης) + 50% του ποσού που απομένου να πληρωθεί. Αν ακυρώσει στις 0-41 ημέρες πριν την ημέρα άφιξης, πληρώνει ολόκληρο το ποσό.

Στο Agoda εφαρμόζεται πολιτική ακύρωσης strict: Εάν ο επισκέπτης σας ακυρώσει την κράτηση του χάνει το 50% του ποσού. Σε περίπτωση που ακυρώσει σε 7 ή λιγότερες ημέρες από την ημέρα άφιξης, χάνει το 100% του ποσού.


Πως τα πηγαμε;