Δημιουργία airbnb λογαριασμού, πρώτης καταχώρησης και co-host λειτουργία

Η guesteasy προσφέρει στους πελάτες της την επιλογή να αναλάβει την δική σας καταχώρηση από το δικό σας airbnb account μέσω της λειτουργίας co-host που προσφέρει η πλατφόρμα.

Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε ήδη προφίλ δικό σας στην airbnb και οι παρακάτω οδηγίες δεν σας βοηθούν ώστε να προχωρήσετε στην σχετική διαδικασία καταχώρησης και παραμετροποίησης, η guesteasy μπορεί να αναλάβει για λογαριασμό σας όλη τη διαδικασία μετά από σχετική έναρξη συνεργασίας.

Δημιουργία airbnb λογαριασμού και παραμετροποίηση του

Σε περίπτωση που διαθέτετε ήδη τον δικό σας airbnb λογαριασμό και παραμετροποιημένο σωστά τότε μπορείτε να παραβλέψετε τις παρακάτω οδηγίες και να περάσετε απευθείας στο βήμα 2.

Για την δημιουργία του airbnb λογαριασμού σας θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.

1. Επισκέπτεστε την ιστοσελίδα airbnb.gr και πατάτε στο εικονίδιο πάνω δεξιά και κατόπιν το λινκ "εγγραφή".

2. Επιλέγετε το λινκ "συνεχίστε μέσω email"

Ακολουθούν βήματα όπου σας ζητάει να προσθέσετε φωτογραφία προφίλ και άλλες πληροφορίες. Ακολουθήστε βήμα-βήμα τον οδηγό της πλατφόρμας.

3. Προσθέτετε το κινητό σας τηλέφωνο και πατάτε επιβεβαίωση. Θα ανοίξει νέο παράθυρο όπου θα σας ζητάει έναν τετραψήφιο αριθμό τον οποίο έχετε λάβει με sms στο κινητό σας.

Κατόπιν, ανοίξτε το email σας και αναζητήστε το μήνυμα της airbnb στο οποίο σας ζητάει να πατήσετε ένα λινκ ώστε να επαληθεύσετε το email σας.

4. Στο παράθυρο που θα σας πάει πατήστε ξανά στο εικονίδιο σας και από το μενού που θα εμφανιστεί επιλέξτε το λινκ "λογαριασμός"

Στο παράθυρο του λογαριασμού σας προχωρήστε στις παρακάτω αλλαγές και παραμετροποιήσεις ανά κατηγορία:

  1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Συνδέστε την ταυτότητα σας και ακολουθήστε τα βήματα του οδηγού για την ολοκλήρωση της διαδικασίας

  2. ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Συνδέστε τον facebook και google λογαριασμό σας. Εφόσον δεν διαθέτετε κάποιον από αυτούς ή και τους δύο παραβλέψτε το βήμα.

  3. ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΩΝ: Α. Πηγαίνετε στην υποκαρτέλα Πληρωμές οικοδεσποτών και προσθέστε το ΙΒΑΝ σας και το ΙΒΑΝ της guesteasy (θα λάβετε σχετικές πληροφορίες στο email σας πριν την έναρξη της συνεργασίας μας.) Β. Στην καρτέλα Φόροι προσθέστε το ΑΦΜ σας.

  4. ΑΠΟΡΡΗΤΟ και ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Απεπιλέξτε την κοινοποίηση δραστηριότητας στο Facebook

Πατήστε back ώστε να επιστρέψτε στην κεντρική σελίδα του λογαριασμού σας. Πάνω δεξιά θα βρείτε ένα λινκ που αναγράφει "μετάβαση στο προφίλ". Πατήστε εκεί, κατόπιν πατήστε "επεξεργασία προφίλ" και συμπληρώστε όλα τα πεδία.

Συγχαρητήρια. Ο λογαριασμός σας στην airbnb είναι έτοιμος.

Δημιουργία καταχώρησης και πρόσκληση της guesteasy για co-host.

Το επόμενα βήμα σας είναι να δημιουργήσετε ένα barebone listing (δηλαδή με τις βασικές μόνο πληροφορίες) στο οποίο θα καλέσετε τους λογαριασμούς μας ως co-host ώστε α. να το παραμετροποιήσουμε σε όλα του τα σημεία και β. να αναλάβουμε την διαχείριση της οικίας σας.

Ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα:

1. Από το εικονίδιο του προφίλ του λογαριασμού σας πατάτε στο λινκ "Φιλοξενήστε επισκέπτες" και στην συνέχεια "Ξεκινήστε".

2. Συμπληρώνετε τον τύπο καταλύματος, χωρητικότητα και αριθμό μπάνιων

3. Τοποθετείτε την διεύθυνση της οικίας. Αν η διεύθυνση που διαθέτετε δεν είναι ακριβής, τότε στο επόμενο βήμα μετακινείτε την πινέζα στον χάρτη ακριβώς στο σημείο που βρίσκεται η οικία σας.

4. Συμπληρώνετε τις παροχές, εξοπλισμό, και ανεβάζετε 3-4 φωτογραφίες του χώρου σας (τις υπόλοιπες θα τις ανεβάσουμε εμείς). Το ίδιο κάνετε και για το κείμενο περιγραφής του χώρου σας. Μία παράγραφος στο στάδιο αυτό αρκεί. Τέλος δίνετε έναν τίτλο καταλύματος.

5. Επιλέγετε του πρώτους βασικούς κανόνες χρήσης του χώρου σας.

6. Ρυθμίσεις ημερολογίου. Επιλέξτε όπως βλέπετε στα παρακάτω screenshots.

7. Ρύθμιση base τιμής. Από το παράθυρο ρύθμισης τιμών επιλέξτε στο κάτω σημείο το λινκ για την βασική τιμή (δεν θέλετε την έξυπνη τιμολόγηση της airbnb) και τοποθετήστε το μέγιστο ποσό που χρεώνετε σε ένα έτος για την οικία σας. (συνήθως την τιμή / βραδιά Αυγούστου).

8. Αν επιθυμείτε να εφαρμόσετε προσφορά για τους πρώτους τρεις καλεσμένους σας το επιλέγετε στο επόμενο βήμα.

Ακολουθούν λίγες ακόμα επιλογές στις οποίες μπορείτε να πατήσετε επόμενο αφού πρώτα τα διαβάσετε. Όταν ολοκληρώσετε όλη τη διαδικασία πατήστε στο κόκκινο κουμπί "Publish".

9. Θα σας μεταφέρει στο κεντρικό dashboard της καταχώρησης σας όπου μένουν τρία τελευταία βήματα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ώστε να μπορούμε αμέσως μετά να αναλάβουμε εμείς τα υπόλοιπα. Στην καρτέλα "ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ" απεπιλέξτε την επιλογή της άμεσης κράτησης και επιλέξτε την "κατόπιν αιτήματος". Επιλέγεται για λόγους ασφαλείας έως ότου έχουμε μπει στην καταχώρηση σας και έχουμε ολοκληρώσει την παραμετροποίησή της σε όλα της τα σημεία.

3. Ρυθμίσεις για co-hosting

1. Στην καρτέλα "Συνοικοδεσπότες" θα κάνετε invite από το link "προσκαλέστε ένα φίλο" δύο διαδοχικές φορές σε δύο εταιρικά email της guesteasy (σχετικές πληροφορίες θα λάβετε στο email σας πριν την έναρξη συνεργασίας).

Αφου η πρόσκληση φτάσει σε εμάς, θα την αποδεχτούμε και στην συνέχεια μπορείτε να προχωρήσετε στα παρακάτω τελευταία βήματα:

Επιλέγετε ως main host το εταιρικό email της guesteasy που θα σας υποδείξουμε επιλέγοντας το λινκ O/H...να γίνει κύριος/α οικοδεσπότης.

Συγχαρητήρια. Ολοκληρώσατε όλα τα στάδια. Η guesteasy αφού λάβει την πρόσκληση για co-host από εσάς θα μπει στην καταχώρηση σας ώστε να ολοκληρώσει όλα τα απαραίτητα πεδία, τιμές, διαθεσιμότητα, κείμενο, φωτογραφίες και άλλα και θα ξεκινήσει την διαχείριση του χώρου σας.

Last updated