Τί πρέπει να προσέξω για την σωστή φωτογράφηση της οικίας μου;

Η σωστή φωτογράφηση της οικίας σας είναι πιθανόν η σημαντικότερη επένδυση που θα κάνετε γι'αυτή η οποία θα σας αποφέρει μελλοντικά πολλαπλάσια κέρδη σε σχέση με το κόστος της.

Είναι το πρώτο πράγμα που βλέπουν οι μελλοντικοί επισκέπτες σας όταν εξετάζουν ένα ακίνητο στο Airbnb και στις άλλες πλατφόρμες και μπορεί να καθορίσει εν πολλοίς αν τελικά θα κλείσουν τον δικό σας χώρο ή έναν άλλον.

Σε γενικές γραμμές, οι καταχωρίσεις με όμορφες και προσεγμένες φωτογραφίες, λαμβάνουν περισσότερες προβολές, μεγαλύτερο ενδιαφέρον και περισσότερες κρατήσεις, οπότε αφιερώστε λίγο χρόνο για αυτό.. Επισημάνετε μέσω της φωτογράφησή σας τι είναι εκπληκτικό και τί ξεχωρίζει στον χώρο σας και καθορίστε τις προσδοκίες των επισκεπτών σας κατάλληλα.

Η λεπτομέρεια εδώ παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο αλλά προσέξτε μην το παρακάνετε. Θέλετε να δείξετε στους μελλοντικούς σας επισκέπτες και τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειοενκτήματα της οικίας σας. Μην προσπαθήσετε να υπερβάλλετε επιδεικνύοντας μία οικία που η φωτογράφηση δεν συμφωνεί με τα χαρακτηριστικά της.

Η φωτογράφηση των vacation rentals μοιάζει αλλά διαφέρει από την φωτογράφηση για real estate! Βοηθήστε τους επισκέπτες σας να προχωρήσουν σε κράτηση με αυτοπεποίθηση και σιγουριά.

H guesteasy προσφέρει επαγγελματική φωτογράφηση σε πολλές τοποθεσίες της χώρας, αλλά εάν θέλετε να φωτογραφίσετε μόνος την οικία σας, εδώ θα βρείτε ορισμένες από τις σημαντικότερες συμβουλές για να εξασφαλίσετε την ιδανική προβολή του χώρου σας.

Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια για ένα σωστό αποτέλεσμα είναι η οικία σας να διαθέτει όλα τα απαραίτητα ποιοτικά χαρακτηριστικά, να έχει 'στιλιζαριστεί' ιδανικά και προετοιμαστεί για μία επαγγελματική φωτογράφηση.

Αν υποθέσουμε ότι έχετε μία οικία η οποία πληροί τις παραπάνω προδιαγραφές τότε ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και βήματα:

Συμβουλές για σωστή φωτογράφηση

Σωστός φωτισμός

Το φως είναι ο καταλύτης για μία σωστή φωτογράφηση. Αυξάνει το βάθος σε μία φωτογραφία, το χρώμα και την αντίθεση. Ο καλός φωτισμός κάνει τη φωτογραφία σας να φαίνεται πιο επαγγελματική συνολικά.

Φωτογραφήστε κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανάψτε όλα τα φώτα της οικίας, ανοίξτε τις κουρτίνες και αφήστε όλο το φυσικό φως να λούσει τον χώρο σας.

Οι περισσότερες σύγχρονες κάμερες σε αυτόματη ρύθμιση προσαρμόζονται για τα φωτεινά σημεία, και σκοτεινιάζουν αυτόματα τους υπόλοιπους χώρους. Αν η κάμερα σας βρίσκεται σε αυτόματη ρύθμιση τότε εστιάστε σε ένα σκοτεινό ή μεσαίας φωτεινότητας σημείο του χώρου σας ώστε να πετύχετε ένα ισορροπημένο όσον αφορά την γενική φωτεινότητα του κάδρου σας αποτέλεσμα.

Τακτοποιημένοι χώροι

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να "τακτοποιήσετε" τον χώρο που θα φωτογραφίσετε. Αφαιρέστε περιττά αντικείμενα από τις γύρω επιφάνειες. Τοποθετήστε αντικείμενα σε κατάλληλες θέσεις ώστε να δημιουργήσετε την αίσθηση "βάθους" στην φωτογραφία σας. Κάποια βιβλία στο τραπεζάκι μπροστά, μία καράφα με νερό και δύο ποτήρια στο πίσω μέρος. Το φως του ήλιου να "αγκαλιάζει" μέρος του δωματίου.

Προσποιηθείτε ότι είστε διακοσμητής εσωτερικών χώρων - Τοποθετήστε λίγα λουλούδια, λίγα περιοδικά σε ένα σημείο, κάποιο από αυτά ανοιγμένο σε μία σελίδα (σαν να το ξεφυλίζατε πριν από λίγο). Δώστε την αίσθηση στον υποψήφιο επισκέπτη σας ότι ο χώρος αυτός είνα ζωντανός, προσπαθήστε να του μεταφέρετε το αίσθημα του να βρίσκεται ο ίδιος στον χώρο σας, να τον "χρησιμοποιεί" ευχάριστα.

Βεβαιωθείτε ότι η φωτογραφία ευθυγραμμίζεται όσο το δυνατόν περισσότερο με τον πραγματικό χώρο όταν οι επσκέπτες σας θα φτάσουν. Αφήστε τις φωτογραφίες να είναι μια πραγματική αντανάκλαση του πώς οι επισκέπτες θα βρουν τον χώρο σας.

Τρόπος φωτογράφησης

Κάθε χώρος/δωμάτιο πρέπει να είναι αποτυπωμένος με τους παρακάτω τρόπους:

  1. Ευρυγώνιες λήψεις που να δείχνουν όλο τον χώρο υπό διαφορετικές γωνίες

  2. Φωτογραφήστε λεπτομέρειες του χώρου σας. Φροντίστε όταν φωτογραφίζετε λεπτομέρεια να εμφανίζεται στο φόντο της φωτογραφίας σας και ένα δεύτερο αντικείμενο και προσέξτε και την γωνία λήψης.

  3. Λήψεις με διαφορετικό βάθος πεδίου. Αν διαθέτετε ζουμ φακό φωτογραφήστε σε διαφορετικά επίπεδα ζουμ. Ιδανικά θα θέλαμε φωτογραφίες με φακούς των: 16mm, 35mm, 50mm και 80mm

Φωτογραφήστε όλους τους χώρους

Όταν ξεκινήσετε την διαδικασία φωτογράφησης του χώρου σας, φροντίστε να αποτυπώσετε κάθε δωμάτιο με αρκετές λήψεις. Ιδανικά θέλετε να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στα χαρακτηριστικά εκείνα της οικίας σας που το κάνουν να διαφέρει, όμως όπως και να έχει δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής σας κανένα σημείο της οικίας σας στο οποίο οι επισκέπτες σας θα έχουν πρόσβαση

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει φωτογραφίες όλων των χώρων που διαθέτουν κρεβάτια και όλες τις επιλογές ύπνου που προσφέρετε. Αν ο καναπές μετατρέπεται σε κρεβάτι, φωτογραφήστε τον κα με τους δύο τρόπους. Κλειστό καθώς και ανοικτό και στρωμμένο. Ο υποψήφιος επισκέπτης σας πρέπει να μπορεί να καταλάβει με μία ματιά όλους τους διαθέσιμους χώρους της οικίας σας.

Που στοχεύετε;

Ο χώρος της οικονομίας διαμοιρασμού αποτελεί σήμερα κύρια επιλογή για εκατομμύρια επισκέπτες ανά τον κόσμο. Παρόλο που κανείς άνθρωπος δεν είναι ίδιος, οι κύριες κατηγορίες ταξιδευτών είναι οι παρακάτω. Φροντίστε να δώσετε περισσότερη προσοχή κατά την φωτογράφηση σας, στις παροχές και χώρους εκείνους που ικανοποιούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε ομάδας χωρίς βεβαίως να παραλείπετε και όλους τους άλλους

  1. Ζευγάρια - Άνετο μεγάλο διπλό κρεβάτι, ρομαντικός φωτισμός, διακοσμητικά μαξιλάρια πάνω στο κρεβάτι, ευρύχωροι καναπέδες,

  2. Οικογένειες - Μεγάλοι και άνετοι χώροι, αποθηκευτικοί χώροι για αποσκευές, μπρίζες ασφαλείας, παρκοκρέβατο, ευρύχωρη τραπεζαρία και εξοπλισμένη κουζίνα, παροχές ασφαλείας για μικρά παιδιά

  3. Επαγγελματίες - Πολύ γρήγορο και σταθερό internet, καθαρός και μεγάλος χώρος εργασίας (γραφείο), έξτρα οθόνη, ποντίκι, πληκτρολόγιο, εκτυπωτής, εύκολη πρόσβαση σε ΜΜΜ

Last updated