Ποιες είναι οι πολιτικές ακύρωσης που εφαρμόζονται σε κάθε πλατφόρμα;

Κάθε πλατφόρμα έχει την δική της πολιτική ακύρωσης και η guesteasy εφαρμόζει ειδικούς κανόνες ανά στάδια κάθε οικίας.

Airbnb

Στην Airbnb εφαρμόζουμε μια αυστηρή πολιτική ακύρωσης (strict) ή αυστηρή με έξτρα επιλογή μη επιστρεπτέα (strict/non-refundable) . Στην αυστηρή πολιτική ακύρωσης παρέχεται δυνατότητα δωρεάν ακύρωσης εντός 48 ωρών από την στιγμή της κράτησης, εφόσον μεσολαβούν από την επιβεβαίωση της κράτησης τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από την άφιξη. Μετά την παρέλευση των 48 ωρών, εάν ο επισκέπτης ακυρώσει μέχρι και 7 ημέρες πριν την άφιξη, δικαιούται επιστροφή του 50% του ποσού. Ακυρώσεις που γίνονται λιγότερο από 7 ημέρες πριν την άφιξη οδηγούν στην απώλεια του συνόλου του ποσού. Αν η κράτηση ακολουθεί μια πολιτική ακύρωσης non-refundable, ο πελάτης λαμβάνει έκπτωση 10% στο συνολικό ποσό της κράτησης, αλλά σε περίπτωση ακύρωσης, το ποσό δεν επιστρέφεται. Υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις όπου η Airbnb μπορεί να αποφασίσει την πλήρη επιστροφή χρημάτων, ανεξάρτητα από την πολιτική ακύρωσης, όπως σε περίπτωση θανάτου ή σοβαρής ασθένειας.

Για συγκεκριμένες οικίες - ενδέχεται να εφαρμοστεί πολιτική ακύρωσης Firm ή Firm/Non Refundable. Η Firm δίνει δικαίωμα για full refund σε μία κράτηση μέχρι και 30 ημέρες πριν την ημέρα άφιξης. Από τις 30 ημέρες πριν την άφιξη έως και τις 7 ημέρες πριν την άφιξη, ισχύει 50% refund και από τις 7 ημέρες πριν την άφιξη έως την ημέρα άφιξης, no refund.

VRBO/Homeaway και Expedia

Στην πλατφόρμα της VRBO/Homeaway και της Expedia εφαρμόζεται πολιτική ακύρωσης 60 ημερών ή κλιμακωτή πολιτική ακύρωσης. Αν ακυρώσει ο επισκέπτης σας 60+ πριν την ημέρα άφιξης του, επιστρέφεται το 100% του ποσού κράτησης. Αν ακυρώσει σε 60 έως 30 ημέρες πριν την ημέρα άφιξής του, επιστρέφεται το 50% του ποσού. Μετά το σημείο αυτό όλο το ποσό σε περίπτωση ακύρωσης είναι μη επιστρέψιμο. Στην κλιμακωτή πολιτική ακύρωσης, για καταχωρήσεις στην VRBO εφαρμόζονται επιπλέον πιο ελαστικές πολιτικές ακύρωσης σε low ή off season περίοδο διαμονής.

Booking

Στην πλατφόρμα της Βooking εφαρμόζεται (ανάλογα με την οικία) είτε πολιτική non refundable ή πολιτική strict η οποία έχει ως εξής: Αν ακυρώσει ο επισκέπτης σας μέχρι 30 ημέρες πριν την άφιξη, του επιστρέφεται το 50%. Αν ακυρώσει 30 ή λιγότερες ημέρες πριν την ημέρα άφιξης χάνει το 100% του ποσού. Ισχύουν ειδικές περιπτώσεις όπου η booking μπορεί να αποφασίσει να του επιστραφούν όλα τα χρήματα ανεξαρτήτως συνθηκών. Για παράδειγμα σε περίπτωση θανάτου ή σοβαρής ασθένειας. Σε ορισμένες έκτακτες περιπτώσεις όπου το τμήμα κρατήσεων θεωρήσει απαραίτητο, στη booking μπορεί να εφαρμοστεί flexible πολιτική ακύρωσης με επιστροφή 100% του ποσού κράτησης σε περίπτωση ακύρωσης.

Όλες οι παραπάνω πολιτικές ακυρώσεων, ενδέχεται υπό ειδικές περιπτώσεις, να παρακαμφθούν απο τις πλατφόρμες και να προχωρήσει σε full refund.

Η guesteasy κατόπιν περίπτωσης, με βάση τα χαρακτηριστικά της εκάστοτε οικίας, παροχές, ανταγωνισμό, τοποθεσία και κατηγορία της, ενδέχεται να εφαρμόσει ανά πλατφόρμα, πιο flexible πολιτικές ακύρωσης, όπως την Firm (100% refund για ακυρώσεις έως 30 ημερών πριν την ημέρα άφιξης) ή ακόμα και ελεύθερες ακυρώσεις.

Last updated